onsdag 16 juli 2008

Är det ytligt att önska sig pengar?

Nej!

Som Stuart Lichtman säger i en intervju: Det handlar om att ta hand om det materiella först, så att man kan lägga de problemen åt sidan och koncentrera sig på det som är viktigt. Hjälpa sig själv först, för att kunna hjälpa andra.

Gud vill att vi ska leva våra liv vibrerande av entusiasm! inte som uttråkade zombier på arbeten som vi bara har för att försörja oss. Han är för vår strävan att bli rika, så att vi inte behöver låta vår kreativitet begränsas av pengar.

Anledningen till att de flesta av oss inte har så mycket pengar som vi skulle önska är att vi tror att vi inte får, att det är fult eller oetiskt att önska sig pengar. Eller att vi tror att det inte finns tillräckligt för alla.

Titta på naturen. Den är full av överflöd. Min trädgård dignar just nu av så mycket smultron och vinbär att varken jag eller fåglarna hinner äta allt innan det ruttnar och faller till marken. Lyx i överflöd! "Det som får dig att vilja ha mer pengar är samma kraft som får en planta att växa; livet som söker ett större uttryck", skriver Rebecca Fine.

När man läser The Science of getting rich eller How to make lots of money for anything -fast, får man ta hänsyn till att författarna är från en annan kultur; den amerikanska. De är lite för tjatiga, bombastiska och pengafixerade för vår svenska smak, men också väldigt openminded. Titlarna anspelar bara på pengar, men böckerna handlar inte så mycket om det egentligen. Det handlar om att förverkliga sig själv. Utnyttja sin fulla potential, utan att låta brist på pengar stå i vägen.

Inga kommentarer: